Panel enligt försenad plan

Äntligen är all panel på plats, det sista har ju fått vänta på "Ni-vet-vem" som skulle dit med några plåtbitar. Så det utlovade "en-till-två-veckors-jobbet" tog bara ett och ett halvt år. Då har han förstås inte hunnit montera det sista men vi vill inte vänta ett år till. Allt av vikt är levererat och specialbitarna på plats, det sista får riktiga hantverkare, d.v.s. så´na man kan lita på, sätta dit. Men som sagt de sista panelbitarna kom upp idag.



Även vedboden börjar bli färdig. Det nya taket är klart för pappning, ytterpanelen på plats, "dörren" flyttad, massa bråte ligger på tippen och veden inne. Har varit ett riktigt trevligt projekt där vinklarna inte är det viktigaste utan anpassning till befintligt fått gå före. Lite kul att också försöka återanvända så mycket som möjligt av det som man varit tvungen att ta bort för förstärkningen. Nu ligger det betydligt rejälare takstolar uppe på stolparna istället för på byggbeslag som förut. Ett av målen med detta har ju också varit att bli av med fullt användbart restvirke från "Lyftet".






Kommentarer
Postat av: Fotograf Annie

VAd ni är duktiga!

2011-09-04 @ 23:31:37
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem