Listiga Eva

Nu är alla lister och foder till övervåningen frästa och sågade. Nu är det bara Evas sista vårdande hand för att de ska anta rätt kulör (vit) för att kunna sättas på plats.



Efter det är det bara ett par trösklar som ska dit för att vi ska vara klara inne på övervåningen.

För 14 dagar sedan hoppades vi på att plåtslagaren skulle komma så att vi skulle få lite nytt att fotografera på utsidan. Jo, nog kom han, men det var inte länge han stannade så bilderna uteblev. De två plåtbitar han fick upp runt "balkongkupan" syns nog mest för det tränade ögat.



Men han lovade ju bara bli klar före sommaren....förra alltså, sedan i september och sedan lovade han sluta strula så det skulle vara klart innan snön kom...

Det är ju tur att han är vårt enda exempel på hur "alla" säger att hantverkare är. Alla andra vi haft, snickare, badrumsbyggare, rörmokare och elektriker, har med beröm godkänt visat att det finns många seriösa hantverkare, som håller vad de lovar.


För övrigt har ett lass gammalt tegel och murbruk fått åka till tippen och det ligger oöppnat IKEA-paket och väntar i vardagsrummet.

Vi närmar ju oss även sommaren så nu är båten "avklädd" och duschad. I veckan ska den få lite "smink" i form av rubbing, vax och kanske lite kompletterande bottenfärg.


Pumpen har gått in i väggen

Kort inlägg om att det var tredje gången gillt för att få en fungerande fläktmotor på värmepumpen, men nu har förångaren pajat istället. För dyrt att reparera så det blir nog att byta hela pumpen....suck....
Känns inte som det är där vi vill lägga pengarna nu...

För övrigt har vi kommit igång med listerna till gästrummet och kopplat av med en helg i en blommande skärgård.



I veckan är vi utlovade besök från en som varit saknad länge, ....plåtslagaren.
 Om han kommer kanske det kan bli lite nya exteriörbilder nästa vecka.


Grovarbete och finlir

Förra veckan blev det ju storröj p.g.a. fadäsen med vattenledningen så det blev fullt av bråte utanför entrén igen. Så idag lastade vi ytterligare en kärra och drog till tippen. Vi fick även med oss all gammal betong och lite annat som var kvar se´n tidigare. För första gången på evigheter har vi nu tomt utanför dörren och t.om. ett tomt släp.



I veckan kom de förbi från glasmästeriet och satte in ena luckparet, det vid "förvaringskåpet". Det andra kunde de inte sätta upp eftersom eluttaget satt lite för nära ytterkanten. Igår justerade jag uttaget och satte upp dörrarna till vitrinskåpet också. Se´n var det Valborgskväll som traditionsenligt firades med goda vänner.

Efter att ha kört till tippen blev det att forstätta med vitrinskåpet som fick belysningen uppsatt. Eva hade, tack vare att vi röjde i förråden förra veckan, fått idén att vitrinen var en utmärkt plats för mina gamla leksaksbilar, och det hade jag ju inget emot. Som tur var hade vi en vindskiveplåt över som fick tjäna som "podium". Väggen bakom bilarna känns lite "tom", men vi kommer nog på nå´t där också.



Ett annat roligt projekt är i sovrummet. Det kan skymtas på första bilden nedan men är väldigt svårt att få på bild. På den andra bilden syns det tydligare där overheaden visar grenen som Eva målat med blank färg i samma kulör som den matta väggen.



För övrigt kan nämnas att värmepumpen gick utmärkt i en och en halv dag, den här gången, innan säkringen gick igen, suck.... Nu verkar det dock vara lite mindre kortis än förra gången, så vi kan få varmvatten i alla fall.
Lutar åt ytterligare en ny fläktmotor den här veckan...
Nu lär det väl gå på garanti, men ändå, lite jobbigt är det.




Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.