Vi har några som snokar på oss

Veckan som gått har det blivit lite mer gjort på vedboden. Tyvärr är ju kvällarna kortare nu så man hinner inte så mycket innan det blir så mörkt att man får gissa sig till var spiken man håller på att slå i sitter. I helgen åkte jag ut till landet och tog upp en båt medan Eva var hemma och röjde. Jodå, det fanns mer att köra till tippen och det var ju ett tag se´n släpet var med på bild.



Eftersom Eva också är byggets "förste golvläggare" tog hon sig även an "golvet" i vedboden. Det blev lite annorlunda än parketten.



Som synes är även den gamla stommen förstärkt. Vi har också haft besök av några snokande typer, en rätt slingrig rackare som efter att ha tittat runt i huset nu finner trädgården mer intressant och  liten svart gynnare som prompt skulle utforska vardagsrummet.






Flyttbestyr

Förutom att förra helgen tillbringades i skärgården med goda vänner och att jag i veckan var på konferens i Lysekil har det mesta vi gjort kretsat runt flyttning. Vår lilla tjej....


 
...har blivit stor och ska börja plugga i Linköping. Så nu är vi just hemkomna därifrån medan hon blev kvar i sitt nyinredda studentrum.


Spännande konstruktion.

Ja, egentligen tog ju semestern slut för två veckor se´n för Eva och jag har varit i arbetets tjänst en vecka. Men som framgår av förra inlägget har inte så mycket hänt på huset. Tog dock ett par bilder på vedboden som visar en lite annorlunda takkonstruktion. Först en helhetsbild med gamla taket och en vägg avlyft...



...sedan lite detaljer. Lägg särskilt märke till hans  tilltro till byggbeslag, han måste varit övertygad om att det är bättre än att lägga reglarna uppe på stolparna. För att inte tala om den kraftiga dimensionen av virket i "takstolarna", hela 45 x 45 mm(!). Dock ställde ju detta till lite problem vid ytterväggen...Taket ska ju sticka lite tyckte han och spikade några "pinnar " (stödda på minimala träklossar) så det nådde ut till vindbrädan.
Ja ja, alla sätt är ju bra utom de dåliga, i det här fallet har det väl hållit i 20 år, men bra???? Nääää.


Sorry...

....ser att det är många som varit inne och tittat, men tji fick ni. Hoppas dock att det snart ska bli lite att visa upp igen...

Skulle i och för sig kunna ta lite bilder (men det är inte så mycket att se) på de plåtbitar som kommit på plats och de som vi fått från plåtis för uppsättning av snickare som vi preliminärbokat till september. Nu har vi faktiskt fått nästan allt av plåtslagaren och känner oss lugnare om vi kan få det uppsatt av folk som håller vad de lovar, än att vänta på honom.

För övrigt har vi börjat riva i vedboden för att förstärka och lägga nytt tak samt fått färg för att kunna måla det sista på fasaden.



Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.