Listigt

Veckan har mestadels bestått i att såga och måla taklister, foder och socklar. Har nu mer än full förståelse med att det är nå´t som är det sista som blir klart i ett hem. Har väl hänt fler än en medmänniska att det kommer upp veckan innan man sälja huset, eller så, det tar tid....
Vi har, i och för sig, inte tänkt att sälja men bestämt oss för att inte råka ut för det en gång till, när den dagen väl kommer.
Datorn har fortfarande inte kontakt med kameran och ingen annan dator är f.n. igång så det blir inga bilder. De skulle för övrigt vara rätt lika de i förra inlägget även om lite fler lister kommit på plats. Däremot kan jag bjuda på en länk till nå´t annat trevligt som blev gjort idag:

http://anniesfotografier.blogg.se/2010/september/kanotpaddling.html


Ett år sedan LYFTET

Den här veckan förra året kommer vi ihåg som en synnerligen händelserik vecka med vackert väder.



I år var vädret inte lika bra men det har ändå hänt ett och annat. I början av veckan fick vi se en 
välkommen syn. Det stod en främmande byggställning på baksidan...



Det kan inte betyda annat än att plåtslagaren har varit här och mätt och förhoppningsvis kommer
tillbaka inom kort.

För övrigt är nu alla dörrar på plats och golvsocklar och foder är under produktion och montering.



Eva har sett till att vi har väldigt högt i tak i hallen. Först hade vi tänkt vänta med det, men med tanke på el och vvs var det bättre att göra det nu. Det gömde sig en del där...



Lite annat smått och gott som att sista vindskivorna fått färg och
lyktor blivit uppsatta har också blivit av.



Tids nog ska det väl bli ström i dem också....


Slingrigt, fodrande, uppochnedvänt och upptaget

Veckan började med att rörmokaren kom förbi och la in slingorna till värmegolvet och förberedde dem för inkoppling till värmesystemet.


Sedan har kvällarna ägnats åt att fräsa, mäta och såga fodren till fönster och balkong i allrummet. Allt var mätt och klart då jag kom på att ventilerna som ska sitta i fönsterkarmen också skulle få plats. Lyckligtvis gick det att snedsåga baksidan av fodret så att det fick plats mellan snedtaket i kupan och ventilerna. Nåja vidare med resten av fodren och påbörja golvsocklarna. Det fungerar utmärkt med att jag fräser, mäter och sågar till och lämnar över till Eva som finputsar, rengör och målar.



Det har också blivit en tur till landet där båten som vi inte hann vända innan snön förra året nu ligger prydligt uppallad med botten opp. Vi passade också på att ta hem den andra som står på sin vinterplats på tomten. Det kanske börjar bli höst? 


Fortsatt fuskbygge och vit helg

Vi har haft hantverkare hemma i början av den här veckan också. Känns lite lyxigt (bara lite fuskigt) och nu har vi nått en ny nivå. Badrummet är "klätt" och väntar på värmegolv, som ska flytspacklas för att sedan kaklas. Elementen sitter på plats i allrum och sovrum.



Vindskivor m.m. är äntligen på plats så vi har kunnat ägna helgen åt att måla. Jag tog på höjden och Eva målade de brädor som får vänta på att komma upp tills plåtslagaren har gjort sitt. Eva hann också med att måla lite grått på kupan och städa och röja bland virke och verktyg samt spackla och måla inne. Själv blev jag lätt vitprickig efter att ha målat taksprång och vindskivor. Tyvärr tog färgen slut innan ena kupans snickerier fått sitt, men nu är det inte mycket utomhusmålning kvar.



Tänk vad bra det är med solrosolja. Färgen försvinner hur lätt som helst och det är betydligt trevligare än lacknafta, för att inte tala om hur len flinten blir.

Bjuder även på ett par bilder på hur huset ser ut just nu.



T.o.m. dottern ser gladare ut än för dryga året se´n...


..titta i noga i fönstret så förstår du. 




Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.