Nu var det längese´n...

Det har hänt en hel del, både sån´t som har med bygget att göra och en del annat. Kristi Himmelfärdshelgen tillbringades t.ex.  som vanligt i skärgården. För att vi inte skulle känna oss alltför långt från verkligheten åkte vi till tippen där också. Istället för att lasta släpet tog vi bråten med "Tvåan" till färjan som som tjänstgör som "tipp" två gånger om året ute på ön. Ett evenemang som som drar folk i stora mängder....



I trädgården har det också vuxit så det knakat och då går det ju inte lämna den helt ifred om inte vill ha en djungel. Ett "ogräs" vi dock låter vara ifred varje år är vallmon vid altandörren, den står klart ivägen, men...



Nåväl, bygget, ja...Jodå det har hänt en del där också. Pannrummet är i princip klart med nytt golv, lagade och målade väggar. Nu ska bara lite hyllor för sopsortering m.m. sättas upp. Och lite fix lär det väl bli när det blir ny dörr mellan hall och pannrum.



Se´n har gästtoaletten fått sitt golv vederbörligt våtspärrat, men där får vi vänta lite med klinker. Vi tänkte ha en fullbred dörr mot den "70:a" som satt där tidigare. Och den lilla väggsnutten där dörren ska sitta bör rätas upp, den är nu tämligen sned, innan vi lägger klinker.samt hallgolvet fått sina klinker. Hallgolvet har dock fått sina klinker. Tyvärr är det inte helt rensat från fogrester ännu. Det visade sig vara ett tuffare jobb än brukligt med vårt val av klinker.



Får väl hoppas att det inte dröjer alltför länge innan vi kan visa en bild med nya dörrar och lister på plats.




Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.