Det flyter på

Vi börjar komma närmare ett badrum. Plattläggaren gav order om att täta lite större hål vid genomföringar med fogskum, vilket blev gjort. Därefter tätade han de mindre springorna, la på primer och armeringsnät och satte dit små "peggar" för nivåkontroll. Se´n kom pumpkillarna som efter lite strul med strömmen (grannens,som vi lånade "trefasström" av, proppar råkade gå...) kom igång med pumpandet av flytspackel.



Det gick förvånansvärt snabbt så jag hann knappt med att fota. Flytspacklet rann i en strid ström för att sedan slätas ut lite, innan det var dags att ösa ur det som hade runnit ner i brunnarna (som var skyddade).



På fredag eftermiddag dök även plåtisen upp, men satte bara upp lite hängrännor men skulle komma tillbaka i helgen med ränndalar m.m. Men inte, suck.... Hade hoppats på trevliga bilder från utsidan, men nu var det ingen idé med det.

Betydligt roligare var att hämta kaklet, där vi kan bjuda på en tjuvtitt.



För övrigt har ett synnerligen blött och blandat släp åkt till tippen, klädkammare spacklats, glespanel har kommit upp i halltaket och badrumstaket har fått sina första lager färg, m.m.


Med kofot genom valvet

Ytterligare en vecka med rätt mycket jobb på kvällarna, dock inte på huset utan för brödfödan. Lördagen blev det att åka och handla lite OSB-skivor och reglar, dessutom museibesök för halva familjen och vernissage för andra halvan och sedan avslutning med middag i goda vänners lag. På något konstigt sätt har det ändå hänt en del. Arbetsrummet (blivande gästrummet) har blivit städat, så nu slipper vi vada i sågspån och det har blivit betydligt lättare att hitta virke av olika dimensioner. Lite småfix i badrummet inför kakelsättarens ankomst. Men det som syns mest är nog att vi bröt ned valvet mellan vardagsrum och hall i samband med att vi började klä in förstärkningsstolparna. Det blev en viss skillnad..



Efter lite arbete med kofot, cirkelsåg och skruvdragare så ser det ut så här:



Även sidostycken till hallgarderoben är tillsågade och står och väntar på de beställda skjutdörrarna.

Eva har dessutom slipat dörrarna till elskåpet i hallen och hunnit jobba mer på vitrinskåpet i trappen.




Om allt stämmer så ska plåtslagaren äntligen komma och göra sitt och badrumsgolvet ska få sitt flytspackel, kan bli roliga bilder nästa vecka.


Pepe´s Bodega

Ibland blir allt plötsligt så enkelt. Efter att ha snurrat runt sta´n för att hitta kakel såg vi ett annonsblad från en lokal firma vi inte kände till. På väg till andra sidan sta´n för att beställa kakel tittade vi in där, och de hade precis det vi sökte, t.o.m.  ännu bättre än stället vi var på väg till. Att servicen också var förstklassig gör ju inte saken sämre. Kom att tänka på Lasse Åbergs film Sällskapsresan där Sven Melander med kompis lullar runt hela veckan innan de hittar Pepe´s Bodega på baksidan av hotellet. Fast "vår Bodega" hette Duvbo Kakel.

Alla mått är tagna i badrummet, så allt är klart för flytspackling, våtrumssäkring och kakling om ca 14 dagar.



Hallen har fått känna på kofoten och därefter blivit gipsklädd. Inte alltför enkelt när den gamla underliggande väggen består av en skev brädvägg och en ännu skevare (åt motsatt håll) lättbetongvägg.



Efter en del tankearbete och montering av diverse restvirke av olika dimensioner blev det faktiskt fullt tillfredsställande plant. Vi har dock inte kunnat skruva fast allt ännu eftersom elektrikern ska komma in bakom.



Men nu återstår bara en hel och oanvänd gipsskiva på övervåningen, undrar var den hamnar?


Videoblogg

En liten videoblogg inspirerad av "Arga snickaren", nu måste vi jobba!



Tack för blommorna!


Så här fina är blommorna som kom från mamma/svärmor & pappa/svärfar
och vi vill tacka så hjärtligt!


Allrummets tid förbi



Börjar med en bild som kan symbolisera både antennkabel- och liststrul.

Det har ju tagit lite mer tid än beräknat med att fixa lister och flytta antenn. Listerna anade vi nog skulle ta tid, men det är svårt att förstå att de lister som passade perfekt innan de var målade inte alls ville sitta likadant när de väl skulle upp. Underligt är det, men nu är det klart.



Antennen gick ganska lätt att flytta, däremot ett elände att få kablarna genom PE-rören, men nu är även dessa äntligen på plats. Lite underligt dock att vi har sämre mottagning nu, trots att antenn sitter högre och är bättre riktad. Ska prova att sätta dit HF-täta anslutningar på vinden, för det är det enda som annars är förändrat.



Eftersom allrummet är klart, nåväl lite skruvskallar ska döljas, så började vi röra oss mot de nedre regionerna. Det har varit lite lågt i tak just där trappan svänger, men lite tigersåg, isolerkniv och OSB-skiva gjorde susen.



Vi har även börjat göra verklighet av grannens strålande idé. Eftrsom vi har dubbla bjälklag blir det ganska långt avstånd mellan nedervåningens tak och övervåningens golv. Grannen såg potentialen att använda det undre bjälklaget till vitrinskåp. Sätter man se´n belysning i det blir det en lite annorlunda trappbelysning.




Hav tålamod

Vet att det inte blivit uppdaterat senaste veckan, finns div. orsaker som strulande datorer, envisa TV-kablar och TV-antenn-flytt, så en hel del tid har spenderats åt att försöka få kablar genom Pe-rör och springa upp och ner på en stege för att få dit och ställa in antennen.




...och de där sista listerna som ska upp för att det ska göra sig på bild. Men snart.....




Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.