Upprensning

Vi har i två och ett halvt år levt med bråte utanför dörren, i alla fall mer eller mindre. Förrförra helgen blev det äntligen rensat ordentligt. Två vändor till tippen och helt plötsligt var det riktigt gott om plats.



Fast det är i skiftet november/december så lät vi sommarblommorna stå kvar. På bilden syns också att muren fått en ny "mössa", fast det var egentligen först en vecka senare. Betongpannorna som vi tog bort från muren för att få dit byggställningen har länge varit ett "dåligt samvete". Två kalla vintrar har satt sina spår och de översta lagren sten satt löst efter att vatten runnit ner i bruket och frostsprängt. Det trevliga var att när dessa lager var borta visade det sig att det var riktigt stabilt. Det var murat med en "kärna" av bättre tegel och bruk och inte alls lika poröst som jag befarade. Dit med en regel av lagom dimension, några betongpannor och lite överbliven plåt så....



Skadorna som syns  längre ner på muren beror nog inte på att "taket" saknats och där har vi tänkt putsa så småningom.

Den här helgen var jag ute på landet för att ta upp en båt. Busväder och strömavbrott igår men riktigt fint idag på förmiddagen.



När jag kom hem hade Eva julstökat och det doftade underbart av pepparkakor. Stärkt av dessa gjorde jag det sista på sänggaveln. Lamporna kom upp i veckan så det vara lite latexfog som behövdes.



Till nästa helg har vi fått ett paket som ska få göra entré....





Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem