Veckans tre P.n

I måndags ringde telefonen tidigt och en röst undrade om de kunde komma direkt. En timme senare stannade en bil utanför tomten med två glada gubbar och en släpvagn. Efter en snabb inspektion bestämde de sig för att först lyfta ut den gamla pannan och sätta in den nya. Värmepumpen fick vänta till tisdagen då det visade sig att det behövdes ett nytt fundament. Micke förberedde platsen innan jag kom hem och gjorde färdigt med betongplattor på kvällen. Helt underbart att kunna få värme och varmvatten samtidigt. Varmvattnet blir dessutom varmare med nya pumpen vilket är ett extra plus, för det innebär att vi kan fylla badkaret med varmt vatten.
Arbetet runt pumpen fortsatte idag då det nya fundamentet fick se sig omgivet av kullersten.



Pump och panna var allstå två av P:na, det tredje P:et består egentligen av 19 st...Så många takpannor har fått smaka på vinkelkapen. Nio av dem har redan hamnat under vinsdkiveplåtarna (som en viss person gjort lite för små) medan de tio sista får vänta tills vi kan ordna det lite säkrare med stegen. Under tiden får de ligga och vänta på byggställningen.



Dessutom hittade vi gräsmattan under alla löv som nu har förpassats till vederbörlig plats


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem