Så var vi där igen....

...med en massa bråte utanför dörren. Tur att det är vår på gång så vi kan börja köra det odubbade släpet till tippen snart. Det är ju inte så populärt i vissa kretsar att köra dubbad bil och odubbat släp..



Den vänstra högen (och en liten till utanför bild) är resterna av hallen och tvättrummet, sand, grus, kakel, betongrester m.m. Där har vi nu lyckats bila oss fram till "friska" rör som "Röris" ska komma och plugga igen imorgon. Han får lite mer jobb i och med att tappvattenrören också ska pluggas och nya ska dras till mer lämpliga platser, samt ta bort elementet så vi kommer åt bakom.



Lite jobbigt var det att bila då betongen var betydligt mer gedigen där, än i hallen, och vi visste att, men inte var det finns rör i golvet. Det blev att "finköra" med hammare och huggmejsel tills det gick att få en uppfattning om hur rören låg. Sista biten gick betydligt snabbare med en borrhammare som vår kära granne råkade ha i garaget. När det ändå dammade som värst passade Eva på att ta ner kaklet.

Den högra högen på översta bilden härstammar från garaget där den tämligen oanvändbara "vinden" håller på att bli en mer öppen förvaring för virke, byggbockar och diverse annat.

 

Lite "finputs"  av kanter och reglar återstår, men redan klart användbart utrymme.



Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem