Lite att ventilera

Det finns inte så mycket att skriva om nu, men lite som behöver komma ut gör det bättre nu.  Alla fläktar är på plats och inställda för grundventilation och några ökar farten när det behövs. Den gamla i duschen hade gett upp så det fick bli ny där också. Tänk på att elinstallationen ska göras av behörig elektriker.



En i varje våtutrymme och en i pannrummet. Det vanligaste man hör folk säga om så´na fläktar är "PAX-fläktar" men det blev bara en av det fabrikatet. Kan varmt rekommendera Fresh Intellivent istället. De är lättare att montera och ställa in (och enkelt att ändra senare om det behövs) samt att de är tusan så mycket snyggare. Enda nackdelen är att "propellern" sitter lite oskyddat, så det var därför det fick bli en PAX i pannrummet. Nu är det bara två tilluftsventiler som ska på plats så ska nog ventilationen funka som den ska. Vi har redan klart bättre luft än tidigare i nästan hela huset, men två rum kan fortfarande bli lite bättre.

Det är väl det enda vi hunnit med vid sidan av jobbet. Jo, förresten, möbelprojektet har kommit en bit till. Sänggaveln sitter nu på plats och väntar bara på lite latexfog och fräsning av toppskivan. Se´n kan våra tillfälliga sänglampor tas bort och nya skruvas upp i gaveln.




Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem