Nä, nu blommar det...

...så det blir inte så mycket gjort på huset, förresten finns inte så mycket att göra just nu. Det blir hem från skärgården lite då och då, se till huset, se att plåtslagaren faktiskt börjar bli färdig, snickra lite mer panel, etc. Nu när den ena murstocken fått panel bestämde vi oss för att även sätta panel på den andra.

 

I skärgården blir det lite samtal med objudna middagsgäster, leka med barnen, laga en frostbiten gammal trappa ...



...koppla av och njuta av naturen och blommorna (OK, de här bilderna kommer från tomten hemma)


Ju mer vi är tillsammans....

...ju fortare det går. Midsommarveckan blev det inte så mycket gjort på huset och midsommarhelgen kopplade vi av i skärgården. Men veckan efter har sonen målat andra strykningen på större delen av nedervåningen för att vi sedan tillsammans (nåja, dottern är bortrest) gjort färdigt entréväggen. Borta är ju murgrönan och väggen har försetts med panel som t.o.m. blivit målad. Eva tog långstegen och målade ända upp i nock medan Micke tog nedanför. De var nästan klara när jag var färdig med snickeriet, så jag hann inte måla så mycket, men det gör inget, har gjort förr..



Och trots att väggen är allt annat än jämn i den murade delen till vänster om dörren, så blev resultatet helt OK. Nu är det bara knut-/avslutnigsbrädan som ska målas, förutom att några brädor ska få sin andra strykning.



Av bara farten fick vi även upp lite gardiner och tavlor ikväll.














Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.