Plåtning på gång

Tro´t om ni vill, men plåtis har faktiskt varit här ett par gånger och t.o.m. fått en del gjort. Synd bara att man måste ta till ta till tjat och ett lite hårdare vokabulär för att få saker och ting att hända. Bl.a. tyckte han att det skulle vara bra träffa snickaren och jobba ihop med honom, låter ju bra, men... Vi bokade ju faktiskt upp snickare redan i höstas för den saken och då kom han ju inte själv. Behövde påminna honom om det och att vi inte kan boka upp andra hantverkare eftersom vi inte kan lita på att han kommer. Det ihop med SMS-bombning och lite annat verkade ta skruv så nu är plåten runt kuporna på plats, där ska kompletteras med vindskiveplåttar och anslutning mellan tak och kupa. Även ränndalarna mellan hus och veranda är påbörjade.



Igår kom även spikreglar till panelen bredvid dörren på plats.



Se´n blev det tid för en trevlig studentmottagning hos goda vänner. Idag har det regnat hela dagen så vi fått tid att tvätta mattor och placerat spanjorerna i Dödens Grupp, det är inte fotboll det handlar om....

 


...där murgrönan klängde...

...finns nu bara väggen, men huset är i alla fall kvar. Vi har väntat i det längsta med att bestämma om vi ska ha kvar den putsade delen av väggen med murgrönan. Eftersom putsen redan var skadad har vi nu bestämt oss att sätta panel där också. Det blev att ta till gamla rivartakter igen, riktigt roligt faktiskt, och rensa väggen för att kunna sätta dit spikreglar etc. Lyckades ännu en gång ha av ledningen till pannans utegivare, men, men..



Det känns skönt att allt är färdigt inne på övervåningen så vi kan färdigställa utsidan. T.o.m. plåtslagaren har varit här. Sin vana trogen kom han inte när han skulle, utan senare så han inte hann klart det han lovat, nu börjar vi tröttna rätt ordentligt på honom. Lite nya plåtar står färdiga för uppsättning, men vilket år de kommer upp kan man ju undra. Hans byggställning var i alla fall borta när vi skulle fira vår nykläckta student.



Vädret har ju mest inbjudit till utomhusaktiviteter så det har blivit några promenader med två härliga lånehundar, varav den ena trivdes väldigt bra i vår lilla torrlagda fågeldamm, svala stenar kan tänka.



Trädgården har också fått sig en duvning, ogräsrensning, gräsklippning, häckklippning m.m.




Fix, färdigt och Fjordling

Ja, nå´n plåtslagare har vi inte sett se´n sist, men en del annat har blivit gjort. Eva har tvättat fönster så vi kan njuta av utsikten. Sommaren är ju här så det var också hög tid att städa uteverandan som varit full av cyklar och diverse byggmaterial (i väntan på plåtslagaren...). Men undan med det och tvätta av så vi fick plats för en god middag tillagad av sonen.



Alla lister och foder är uppe (inte riktigt sant...övre fodret på gästrumsdörren var lite kort så det har fått sågas om behöver nå´t lager färg till). Det var en del pyssel att få till det runt "skåpen" i trappen, men det blev helt OK:



Det är ju bara en liten foderuschling som ska på plats i gästrummet så det kan också ses som färdigsnickrat. OK, två trösklar som jag glömt köpa ska på plats också, men i princip är nu allt klart inne. Så nu blir det väl upp med gardiner, tavlor, lite möbler och annat piff.



Även den gamla pärlan har fått åka ut till hemmahamnen för 44:e säsongen, man kan ju bara inte göra sig av med en Fjordling....



Efter en skön utfärd blev det en lugn helg på landet, om man undantar en timmes roddtur i 10 m/sek motvind efter ett förargligt soppatorsk lillbåten








Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.