Vårvindar friska

Med några plusgrader och friska vindar försvinner snön och bråten framför entrén kommer så sakta fram igen. Vi har dessutom slängt ut en hel del från arbetsrummet och byggt på högen. Dags för tippen snart...Men detta har gjort att Eva har kunnat gå loss i arbetsrummet som ska bli ett gästrum. OK, det finns lite maskiner, verktyg och virke kvar men mer än halva rummet är spacklat och även målningen är påbörjad.



En strykning till på fodren i badrummet så är det  klart nu när badkaret är sänkt så fronten kommit kommit närmare golvet. Ett rum som blivit helt färdigt är Mickes som fått allt klart runt fönstret.



Även lite annat pyssel har blivit gjort trots att vi tillbringade förra helgen i vårvintervacker skärgård.



Mest tack vare Eva eftersom jag hunnit med både en lördag i Jukkasjärvi och en byggledig söndag i en handbollshall.

Tänkte även bjuda på nostalgi från precis ett år se´n.





En tröskel passerad

Vi har varit rätt upptagna på olika håll den senaste tiden så det händer inte så mycket värt att berätta här. Och det vi gör är mest detaljer och förarbeten.  Spacklingen av gästrummet är i gång, tröskeln till badrummet fixad och lite annat pyssel. Har ju siktat på blogginlägg en gång i veckan men det kan nog bli lite mer sporadiskt innan våren kommer på allvar så vi kan sätta igång med lite mer "synligt" jobb igen.


Ljud och bild

Nu har vi ju kommit till ett stadium där det inte ingår så mycket byggande, det mesta som vi kan fixa just nu är redan fixat. När våren kommer på allvar blir det att röja ur arbetsrummet och göra gästrum av det. Men det passar bättre när vädret tillåter och vi kan ställa ut verktyg och maskiner och jobba med dem i friska luften. Det råkar vara lite snö ivägen just nu.
Istället har högtalarna till DVD och TV kommit upp på plats. Den provisoriska uppkopplingen av telefon och ADSL som suttit i ett köksskåp är uppflyttad till sin rätta plats och inkopplad till den nya datorn jag använder just nu.

De kala väggarna har också börjat förses med tavlor.




Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.