Julefrid

Senaste dagarna har huset fått vila från skruvdragare, hammare, kapsåg, etc. Det enda som hänt är att vi har städat. I "arbetsrummet " (blivande gästrummet) har allt hamnat ordnat i lådor, dammsugaren har tagit hand om spånet och golvyta har frigjorts så vi även fått in golvbrädorna som legat i vägen i allrummet. Kan för den oinvigde se lite rörigt ut fortfarande, men nu är faktiskt var sak på sin plats.



Givetvis städade vi övriga huset också så, att vi skulle få fira jul i ett hus utan byggdamm. På julafton kom farmor och farfar och granen stod klädd, precis som det "ska" vara.

 

Se´n kom juldagen med besök av goda vänner och lugn och ro. Idag har det väl inte hänt så mycket mer än att vi skottat infart, båt och verandatak. Jo, garderobsväggen har fått knoppar också.



Byggabstinensen har faktiskt inte gjort sig påmind, utan det har helt enkelt varit en mycket
lugn och skön jul.








Julpyssel

Nu stundar julen, med allt vad det innebär. Vi har fått ett badkar levererat, allt var mätt för att få upp det på övervåningen. Men vi hade missat att mäta med den nya garderobsväggen på plats. Det medförde vissa problem... men efter att ha monterat av fötter m.m. och med sonen som fick ta den tyngsta änden kom det på plats (OK fronten är inte inpassad innan allt är klart) ... och spegel och högskåp råkade också sättas upp...
Nu längtar vi till elektrikern så karet ska kunna bubbla och spegeln lysa.




 Vi har också fått iväg ett släp till tippen...



..lagat lite efter väggnedtagning och förstärkningsstolpar i vardagsrummet..



Törs nu hoppas på en riktigt vit jul och även övervåningen har fått smaka lite på julstämningen...



GOD JUL, alla vänner!!!!


Bärande vägg

Bärande väggar är något man inte ska riva hur som helst. Men väggen som de förra ägarna trodde var bärande var ju inte det. Det var dock tur de hade fel, för den avväxling de trodde de gjort var bara för ögat. Lite skarvade 45 x 45:or med råspont och spånskiva gör ju varken till eller från. Så det var bara att ta fram tigersågen (sista gången?) och gå loss.



Det var inte så mycket kvar av väggen innan, men det blev stor skillnad när det sista togs bort. Skönt att det gick fort för det blir onekligen lite stökigt.



Men nu håller familjens damer på att inreda garderoben som står där skrivbordet stått under ombyggnaden.



Skrivbordet kommer för övrigt flytta från oss under veckan och är ersatt av ett nytt på övervångingen. Där finns numera ett par schäslonger också. Risken med dem är väl bara att vi lockas att "krascha" i dem istället för att jobba vidare.



Även "klädkammare 2" har fyllts upp så Micke får ha garderoberna i hans rum för sig själv.



Känner oss på det hela taget väldigt nöjda med veckan.


Nöden har ingen lag

Vi har egentligen en grundlag när vi bygger. Vi ska inte börja använda ett rum innan alla lister, etc. är på plats. Men när vi fick möjlighet till dusch och toalett med mysig golvvärme kunde vi inte hålla oss. Vi såg det absolut nödvändigt att låta familjens yngre förmågor ha tvättrummet och duschen där nere för sig själva. Det som saknas, förutom dörrfoder är skiva på "nischen" ovanför WC och handfat, spegel och uppsättning av spotarna som nu ligger under handfatet (hålen borrade) samt ett badkar och lite elektricitet.



Men det är rätt mysigt att göra sina behov och ta en dusch i kandelaberns varma sken.



Annie och Micke har har också hjälpt till med att skynda på uppflyttningen. Annie har målat i vardagsrummet där nere och Micke i nya klädkammaren, som också fått golvet inlagt. Kan det bero på att Annie kommer få garderobsvägg och Micke slippa dukar, frotté m.m. i garderoberna i hans rum? Kanske...Nä, de börjar nog bara vilja ha det så färdigt som möjligt till jul, precis som vi.



Så däruppe börjar kontoret "flytta in" och det provisoriska kontoret i vardagsrummet är mer provisoriskt än någonsin.


En dag till innan det blir bildrapport

klockan har blivit för mycket för att börja ladda bilder etc.


Har varit bortresta....

....så det blir inga nya bilder förrän imorgon kväll....



Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.