From here to eternity

Ja, egentligen "From here with eternite" kanske hade passat bättre som rubrik? Ansiktmask på och packa enligt reglementet. Igår gick det sista lasset med eternit och asbeströr till den sista vilan.



För övrigt har såväl västra...



...som östra...



..gaveln, fått sig ett rejält lyft, även om det var ett nedrans pyssel att få ihop det vid gamla murväggen och fläktutblås etc..  Givaren till pannan har också kommit tillbaka till sin ordinarie plats, denna gång flyttad helt utan strul. Huset t.o.m. i rätt färg på bilderna den här gången.

l

Eva kämpar på kontoret om dagarna och kommer hem och målar, alternativt lägger golv.



Ett stort tack till Micke som målat en hel del samt varit stor hjälp med bl.a. eternit-lastning och -lossning denna vecka.


Högsommar

Eva har fortfarande inte semester och kämpar på jobbet på dagarna och lägger golv och målar på kvällarna. Själv hade jag ju egentligen kommit överens med mig själv att vara på landet vid vackert väder och jobba på huset när det var lite sämre. Men det vackra vädret vill inte ge sig och byggabstinensen har gjort sig gällande. Takfoten vid balkongen har blivit klar och väntar på plåtisen.



Större delen av fasaden har blivit grå, bara balkongväggen och en del av ena gaveln är kvar. Lite fler fönster och lite andra snickerier har blivit grundoljade och fått första strykningen vitt, så nu börjar vi få rätt bra grepp på hur det kommer bli. Synd bara att man inte är lika bra som dottern att fotografera så att färgen blir rätt. Nu blir det alldeles för blått utom när man tar med blixt.



Idag åkte också ett släp med överblivna gipsbitar till tippen och entrén börjar se lite mer färdig ut.



Varmt att jobba, förvisso, men det var rätt skönt att jag fick tag på en mobil AC till rövarpris i vintras. Inte den vackraste möbeln, men det är väldigt skönt i sovrummet när vi går och lägger oss.











Målande beskrivning

Sommaren är här med sol och värme, rosorna har börjat blomma, middagar intages utomhus, grillen går varm och det har äntligen blivit läge att måla huset. På kvällarna i veckan har Eva även fortsatt med golvet och jag har förberett för de sista dörrarna i allrummet. En vända med häckklipp och annat ris har också skjutsats iväg.

Men att vi börjat måla är ändå veckans höjdpunkt. Nu är det ju inte att bara ta fram pensel och färg och börja "slabba", nej först ska huset tvättas ordentligt för att få bort eventuella mögelsporer och andra otrevligheter. Sån´t tar ju sin lilla tid men det är skönt att vi valt en färg som helst ska målas när träet är lite fuktigt. Vi får hoppas också att den är bra men det lär vi inte få veta förrän om några år.

Man kan måla sida vid sida....




...högt uppe....




...sådär lite mittemellan...



...och även ägna sig åt fönster...



En sak som är lite rolig med grå färg är att den ändrar ton allteftersom ljuset förändras. På sista bilden ser den nästan blå ut, men i annat ljus kan skifta nästan till grönaktig, eller lite åt gult.




Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.