När katten är borta....

...dansar kanske inte råttorna på bordet men det kan hända mycket hemma. Jag har varit på mässa i Jönköping medan Eva har tagit en extra semestervecka för att finnas till hands och styra och assistera diverse hantverkare samt måla. Först var det tänkt att snickarna skulle fixa vindskivor och en del annat ute och, om det fanns tid, eventuellt börja förbereda i badrummet med mera. Men vädrets makter gjorde att det var bättre att börja inne. Helt plötsligt fick vi då försöka styra om rörmokare och elektriker på väldigt kort varsel. Tur att vi fått kontakt med riktigt bra folk. Elektrikern tittade förbi inom en timme efter att han fått samtalet och kunde prioritera om, medan rörmokaren fick mer jobb än han planerat, men löste det galant.
 Detta har gjort att badrummet på en vecka har genomgått följande förandring.



Och numera ser ut så här:




Hur gick det då utomhus? Jodå, en del där också. Avloppsavluftningen från badrummet är givetvis på plats liksom vindskivor och lite annat smått och gott.



Plåtslagaren har också varit här och gått igenom en del detaljer med snickaren som kommer tillbaka imorgon.


Bildlöst

Nå´t har hänt med datorn, det går bl.a. inte att läsa in bilder från kameran. Nu gör inte det så mycket för den här veckan har mest bestått av småpyssel. En snabbtur till landet för att ta upp en båt och en trevlig kräftskiva har tagit lite tid också. Eva har kittat om tvättstugefönstret medan jag har börjat ansluta och montera tele- och TV-uttag, fläkt, etc. inte så bildmässigt m.a.o. Vidare har vi flyttat runt grejor, inventerat och handlat en del för att förbereda för hantverkarna som ska komma nästa vecka. Byggare, plåtslagare och rörmokare är på gång. Eva har tagit en semestervecka till för att bl.a. måla och bistå hantverkare medan jag måste åka till Jönköping på mässa. Det blir spännande att komma hem på fredag kväll och se vad som hänt. Om vi inte får igång datorn då får vi blogga från en annan dator, så då ska det i alla fall bli nya bilder.


Tillbaka till verkligheten

Det har gått rätt bra att koppla av. En vecka i skärgården för oss båda, därefter började jag att jobba med konferens i Stömstad på schemat och Eva tog en tur till Gästrikland och hälsade på släkt och vänner. Så då blev det inte så mycket gjort på huset.

Nu i helgen har det däremot hänt en del. Baksidans sista träbitar har kommit på plats (förutom de som ska dit efter plåtslagarens arbete), panel ovanför värmepumpen och takfot m.m. in över verandataket. De har t.om. hunnit få färg på sig.



Eva färdigmålade alla fönster på nedervåningen och lite väggar i allrummet och jag hann med de övre fönstren osh taksprånget på östra gaveln.



Känns synnerligen bra att vara igång igen. Tänkte på en bild på västra gaveln som är dryga året gammal när jag såg en jag tog idag.



Jo, det har hänt en del...
 


Semestertid

Senaste tiden har Eva och jag tränat på att koppla av. Det går rätt skapligt med hjälp av världens vackraste skärgård, där vi dessutom haft besök av goda vänner. Vi har lyckligtvis en gammal byrå och stol som behövde lite omvårdnad och färg, lagom pyssel som kontrast till bygget. Vädret har väl egentligen varit mer lämpat för att bygga, men den här totala avkopplingen känns mer välbehövlig än vi trodde.



Men efter att åtminstone tillfälligt kopplat på blev även baksidan "färdigmålad", d.v.s. allt som gått att måla hittills har blivit grått eller grundoljat och grundmålat.





Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.