Plåt å båt

Lovade ju lite bilder på när plåten var på plats och eftersom den kom upp i början på veckan så kommer nu de första bilderna. Med några halvpannor, balkongräcke, stuprör och lite färg kommer det se ännu mera färdigt ut, kanske beroende på att det då är färdigt....





Själva har vi egentligen inte gjort ett smack på huset den här veckan. För mörkt på kvällarna och helgen tillbringades i skärgården med brasbränning, jordfräsning, nätläggning och lite annat trevligt. samt en tur hem med båten som nu är upptagen för säsongen.




Utslitna

Efter att första ha levt ett liv med vanligt jobb och dagligt knog blev det dags att börja leva ett tuffare liv. Bara att dagligen leva bland rivningsbråte, spikar,eternit, tegel, betongpannor.... suck...
Sedan kom de med en ny övervåning som behövde fyllas med innehåll. Upp och kränga bland reglar, isolering och ännu fler spikar. För att inte tala om att klättra upp och ned på taket med nya takpannor, åka åtskilliga gånger med bråte till tippen eller klafsa omkring och spika ytterpanel m.m. Sån´t tär på ett par och nu när vi börjar bli färdiga så var det dags att ge upp.
Efter ett år av vardagligt liv och drygt två år med rivning och bygge är tiden inne för gå skilda vägar.
Tack för allt ...



...ni har har skyddat mig från allt ont som kan finnas på en byggarbetsplats. Det är starka band som knutits var dag, men de är nog också det enda som fortfarande är helt.

Den här helgen är den första utan mina gamla skor, men jag har ett par likadana till...
Den här helgen ja, vad har vi gjort senaste veckan? Jo, vedboden börjar bli klar och trädgårdredskap och annat fått flytta in. Bodens tak har fått underlagspapp men takpannorna får nog vänta till våren.




Efter att ha letat efter en viss "möbel" utan att finna vad vi vill ha är de första trevande stegen i möbelsnickeri tagna. Vad trästommen som just nu står i vedboden ska bli får ni veta senare. Panelen som kom upp förra veckan har fått färg, så det är bara en strykning till där så är det klart.



Att vår trogne snickare också ska komma imorgon och sätta upp diverse brädor och plåt gör att vi ganska snart bör kunna bjuda på en bild på resultatet av vårt projekt.

Det var ju så här det såg ut en gång i tiden, då mina skor fortfarande var hela.


Panel enligt försenad plan

Äntligen är all panel på plats, det sista har ju fått vänta på "Ni-vet-vem" som skulle dit med några plåtbitar. Så det utlovade "en-till-två-veckors-jobbet" tog bara ett och ett halvt år. Då har han förstås inte hunnit montera det sista men vi vill inte vänta ett år till. Allt av vikt är levererat och specialbitarna på plats, det sista får riktiga hantverkare, d.v.s. så´na man kan lita på, sätta dit. Men som sagt de sista panelbitarna kom upp idag.



Även vedboden börjar bli färdig. Det nya taket är klart för pappning, ytterpanelen på plats, "dörren" flyttad, massa bråte ligger på tippen och veden inne. Har varit ett riktigt trevligt projekt där vinklarna inte är det viktigaste utan anpassning till befintligt fått gå före. Lite kul att också försöka återanvända så mycket som möjligt av det som man varit tvungen att ta bort för förstärkningen. Nu ligger det betydligt rejälare takstolar uppe på stolparna istället för på byggbeslag som förut. Ett av målen med detta har ju också varit att bli av med fullt användbart restvirke från "Lyftet".








Berättelsen om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en en riktig övervåning.
I september 2009 planeras själva lyftet men vägen dit är lång. Förhoppningsvis är våra kroppar inte ledbrutna då, utan smärta och vältrimmade.