Avdammat

Det går heller inte denna gång bjuda på speciellt intressanta bilder. Visserligen har vädret varit underbart och trädgården börjar vakna till liv, men den här bloggen ska ju, i första hand i alla fall, handla om vårt hus.

Pannrumstaket är nu färdigbyggt och behöver bara slipas av lite innan det kan målas. Det ska även upp en "vägg" för att dölja en del slangar och rör, allt går dock inte att täcka, för man får inte bygga för kopplingar m.m.




I hallen och tvättrummet har golvet blivit flytspacklat. Ett rätt spännande jobb eftersom man måste få spacklet bra inom 15 minuter, innan det börjar stelna. Men med två blandhinkar, två vispförsedda borrmaskiner och två smådammiga och småsvettiga husbyggare gick det över förväntan. Så pass bra att vi vågat se ut vilken klinker som ska läggas. Och när det kommer hem kanske det kan bli lite roligare bilder.



En hel del tid har också ägnats åt att "sanera" huset från allt damm som tagit sig in i minsta vrå medan vi hållit på med detta. Allt gammalt kakel och bruk m.m. som låg utanför är också ivägkört. Hallonhäcken gallrad, alla gamla presenningar ordentligt vikta och undanstoppade, trevlig middag med goda vänner på Valborg har vi också hunnit med. Känns som vi gjort betydligt mer än vad som hamnat på bild.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem