Upplysningens tidevarv

Den senaste tiden har det gått åt en del spackel och målarfärg. Nedervåningens trappvägg är klar och spaljén blir allt vitare. Vatten och avlopp är också kopplat till badkaret, som Eva provade i söndags (utan bubblor). Men nå´t annat som tagit en del tid är tillgängliggöra alla hål vi hade vi hade i väggarna och röja ur elskåp, pannrum m.m. Vår alldeles förträffliga elektriker skulle komma på besök. Vårt hus är ju byggt av en annan elektriker (med principen "bagarn´s barn") och dessutom ombyggt i etapper. Det innebar att han fick börja med att riva ut en hel del gammalt innan det nya skulle kopplas in. Förut såg  det gamla elskåpet som interiören av ett råttbo (åtminstone musbo, det satt en död mus i härvan när vi flyttade in för 10 år se´n)
Men så, igår, äntligen, fick övervåningen bada i ljus.



OK, elskåpet är ju fortfarande ett gammalt 50-talsskåp, så finishen därinne är väl inte den bästa, men nu är det ordning och reda på elen. I allrumet kunde Eva trassla upp alla förgreningar och förlängningskablar så vi kan börja få ordning på kontoret också.

Själv avslutade jag gårdagskvällen i badet. Vi har unnat oss ett riktigt juste badkar för de pengar vi sparat på att jobba så mycket själva. Underbart för både kropp och själ att ligga där medan eteriska oljor och skum som virvlar omkring i läckra färger. Lyxigt värre!




Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem