Lavinfara

Det har ju varit lite växlingar i vädret senaste veckan. Själv åkte jag ut till landet ett par dagar, på vägen ut strålande vinterdag, på vägen hem snöstorm. Det blev mycket skotta snö, jag på stugans uterumstak och Eva ett antal gånger på infart etc. hemma. Se´n bidde det blidväder. Det är under så´na omständigheter man inser vådan och våndan av att ha mansardtak. Mycket snö på "toppen" och väldigt branta sidor skapar lavinfara "klass 5". Under dunder och brak far det ner, och där vi nyss skottade ligger åter en väl packad snövall, modell XL. Har ingen bild på snön när den låg kvar på vårt tak, men mittenbilden ger en viss uppfattning.




Inne i huset har vi fortsatt med spackling, målning och lite annat småfix. Bl.a. börjar trappväggen i vardagsrummet bli klar liksom öppningen mellan vardagsrum och hall.



I badrummet har fodret runt dörren kommit upp liksom ekskivorna på nischen. Gästrummet har fått "byta skepnad", från snickarverkstad till målarateljé nu när vi ska börja sprutlacka trappspaljén.





Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Eva och Håkan!

Eva - här kommer en hälsning från din kusin Anette Carlén... sitter hos mamma Maj-Britt och tittar på erat imponerande projekt med huset - skönt att se att ni inte har några problem att hitta fritidssysselsättning(-;. Verkligen länge sedan sist, vi har räknat ut att det måste ha varit sommaren 1991 i Skarvtjärn! Ha det fortsatt bra, och hälsa övriga släkten!

Anette

2011-01-15 @ 14:30:53

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem