Pepe´s Bodega

Ibland blir allt plötsligt så enkelt. Efter att ha snurrat runt sta´n för att hitta kakel såg vi ett annonsblad från en lokal firma vi inte kände till. På väg till andra sidan sta´n för att beställa kakel tittade vi in där, och de hade precis det vi sökte, t.o.m.  ännu bättre än stället vi var på väg till. Att servicen också var förstklassig gör ju inte saken sämre. Kom att tänka på Lasse Åbergs film Sällskapsresan där Sven Melander med kompis lullar runt hela veckan innan de hittar Pepe´s Bodega på baksidan av hotellet. Fast "vår Bodega" hette Duvbo Kakel.

Alla mått är tagna i badrummet, så allt är klart för flytspackling, våtrumssäkring och kakling om ca 14 dagar.



Hallen har fått känna på kofoten och därefter blivit gipsklädd. Inte alltför enkelt när den gamla underliggande väggen består av en skev brädvägg och en ännu skevare (åt motsatt håll) lättbetongvägg.



Efter en del tankearbete och montering av diverse restvirke av olika dimensioner blev det faktiskt fullt tillfredsställande plant. Vi har dock inte kunnat skruva fast allt ännu eftersom elektrikern ska komma in bakom.



Men nu återstår bara en hel och oanvänd gipsskiva på övervåningen, undrar var den hamnar?


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem