Det flyter på

Vi börjar komma närmare ett badrum. Plattläggaren gav order om att täta lite större hål vid genomföringar med fogskum, vilket blev gjort. Därefter tätade han de mindre springorna, la på primer och armeringsnät och satte dit små "peggar" för nivåkontroll. Se´n kom pumpkillarna som efter lite strul med strömmen (grannens,som vi lånade "trefasström" av, proppar råkade gå...) kom igång med pumpandet av flytspackel.



Det gick förvånansvärt snabbt så jag hann knappt med att fota. Flytspacklet rann i en strid ström för att sedan slätas ut lite, innan det var dags att ösa ur det som hade runnit ner i brunnarna (som var skyddade).



På fredag eftermiddag dök även plåtisen upp, men satte bara upp lite hängrännor men skulle komma tillbaka i helgen med ränndalar m.m. Men inte, suck.... Hade hoppats på trevliga bilder från utsidan, men nu var det ingen idé med det.

Betydligt roligare var att hämta kaklet, där vi kan bjuda på en tjuvtitt.



För övrigt har ett synnerligen blött och blandat släp åkt till tippen, klädkammare spacklats, glespanel har kommit upp i halltaket och badrumstaket har fått sina första lager färg, m.m.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem