Allrummets tid förbi



Börjar med en bild som kan symbolisera både antennkabel- och liststrul.

Det har ju tagit lite mer tid än beräknat med att fixa lister och flytta antenn. Listerna anade vi nog skulle ta tid, men det är svårt att förstå att de lister som passade perfekt innan de var målade inte alls ville sitta likadant när de väl skulle upp. Underligt är det, men nu är det klart.



Antennen gick ganska lätt att flytta, däremot ett elände att få kablarna genom PE-rören, men nu är även dessa äntligen på plats. Lite underligt dock att vi har sämre mottagning nu, trots att antenn sitter högre och är bättre riktad. Ska prova att sätta dit HF-täta anslutningar på vinden, för det är det enda som annars är förändrat.



Eftersom allrummet är klart, nåväl lite skruvskallar ska döljas, så började vi röra oss mot de nedre regionerna. Det har varit lite lågt i tak just där trappan svänger, men lite tigersåg, isolerkniv och OSB-skiva gjorde susen.



Vi har även börjat göra verklighet av grannens strålande idé. Eftrsom vi har dubbla bjälklag blir det ganska långt avstånd mellan nedervåningens tak och övervåningens golv. Grannen såg potentialen att använda det undre bjälklaget till vitrinskåp. Sätter man se´n belysning i det blir det en lite annorlunda trappbelysning.




Kommentarer
Postat av: Fotograf Annie

You guys rock!

2010-10-10 @ 21:51:21
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem