Hallvklart

I badrummet händer det saker mest varje dag. Ett litet orosmoment dök upp, plattsättaren upptäckte flytspackel i en brunn och misstänkte att det saknades en packning. Hit med rörmokaren med kompanjon som bara kunde konstatera att allt var som det skulle, men det var skönt att få det kollat. Inte kul om det varit läckage och vi upptäckt det om ett par år. Nu vet vi ännu säkrare att vi har med bra hantverkare att göra. För övrigt har en vägg blivit grön som första steget i fuktsäkring, en duschvägg med inbyggd schampoohylla blivit uppbyggd, duk för våtsäkring runt badkar och dusch är på väg upp. Nu börjar drömmen om ett badrum inom kort kännas verklig.




På nedervåningen åkte alla ytterkläder in i vardagsrummet, det var rätt mycket. Men med dessa borta kunde det växa fram en ny garderob i hallen.




Tänka sig, allt fick plats trots att det faktiskt känns som hallen blivit större.



Ett litet krux är att man aldrig kan lita på gamla hus. Den nya väggen, närmast på bilden är lodrät, men tyvärr är inte golvet 100% i våg, vilket avslöjas när man sätter dit skjutdörrar, det glipar lite. Men med lite efterjusteringar ska nog det också bli bra, men känns inte akut just nu. I övrigt har elskåpsdörrarna fått ny färg, rätt läcker, om vi får säga det själva. Men bild på detta får vänta tills de är på plats. Lite mer väggpanel och innertak och nytt golv så är hallen klar också, så det är alltså bara klart till hälften, eller kanske lite mer än hälften kvar.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem