Målande beskrivning

Sommaren är här med sol och värme, rosorna har börjat blomma, middagar intages utomhus, grillen går varm och det har äntligen blivit läge att måla huset. På kvällarna i veckan har Eva även fortsatt med golvet och jag har förberett för de sista dörrarna i allrummet. En vända med häckklipp och annat ris har också skjutsats iväg.

Men att vi börjat måla är ändå veckans höjdpunkt. Nu är det ju inte att bara ta fram pensel och färg och börja "slabba", nej först ska huset tvättas ordentligt för att få bort eventuella mögelsporer och andra otrevligheter. Sån´t tar ju sin lilla tid men det är skönt att vi valt en färg som helst ska målas när träet är lite fuktigt. Vi får hoppas också att den är bra men det lär vi inte få veta förrän om några år.

Man kan måla sida vid sida....




...högt uppe....




...sådär lite mittemellan...



...och även ägna sig åt fönster...



En sak som är lite rolig med grå färg är att den ändrar ton allteftersom ljuset förändras. På sista bilden ser den nästan blå ut, men i annat ljus kan skifta nästan till grönaktig, eller lite åt gult.


Kommentarer
Postat av: Junitjej

Så kul att jag blev tipsad om den här bloggen!! Så fint ert hus är på väg att bli!

2010-07-13 @ 11:18:27
URL: http://junitjejen.se

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem