Högsommar

Eva har fortfarande inte semester och kämpar på jobbet på dagarna och lägger golv och målar på kvällarna. Själv hade jag ju egentligen kommit överens med mig själv att vara på landet vid vackert väder och jobba på huset när det var lite sämre. Men det vackra vädret vill inte ge sig och byggabstinensen har gjort sig gällande. Takfoten vid balkongen har blivit klar och väntar på plåtisen.



Större delen av fasaden har blivit grå, bara balkongväggen och en del av ena gaveln är kvar. Lite fler fönster och lite andra snickerier har blivit grundoljade och fått första strykningen vitt, så nu börjar vi få rätt bra grepp på hur det kommer bli. Synd bara att man inte är lika bra som dottern att fotografera så att färgen blir rätt. Nu blir det alldeles för blått utom när man tar med blixt.



Idag åkte också ett släp med överblivna gipsbitar till tippen och entrén börjar se lite mer färdig ut.



Varmt att jobba, förvisso, men det var rätt skönt att jag fick tag på en mobil AC till rövarpris i vintras. Inte den vackraste möbeln, men det är väldigt skönt i sovrummet när vi går och lägger oss.











Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem