Destruktion för konstruktion

Först bara lite reklam för Blocket.se. När bara några dagar återstod av annonstiden ringde en man som undrade om det fanns lite kvar till honom, och det gjorde det. Han och hans far har under senaste veckorna systematiskt sågat ner och kört hem stora delar av gamla taket. Det han varit mest bekymrad över är att han skräpar ner och har erbjudit sig komma och städa till våren...



OK, Han har inte tagit med sig allt som finns på första bilden, småplocket (som inte var eldningsbart) lastade vi ju i en container, men ändå!!!

I veckan fick vi tag på en rörmokare som ska komma på torsdag och dra värmerör i bjälklaget så vi se´n kan börja lägga golv. Det innebar också att helgen delvis ägnats åt att "såga fram" anslutningar ner till pannrummet. Det blev lite av en dejavù av vad vi höll på med för ett halvår se´n, tigersåg och damm, men nu fick vi pannrummet städat också.



Vi behövde också flytta en gipshög, virke och golvspån för att det ska kunna gå att dra rören som senare ska anslutas till radiatorer, fast då måste ju väggarna också vara klara. Samtidigt börjar man undra om det behövs, när hålet till pannrummet togs strömmade varmluft upp så temperaturen på övervåningen snuddade 20 grader.

Medan jag mest hållit på med tungjobbet, gipshögen med hjälp av Micke, har Eva städat spillvirke och annan bråte på övervåningen samt plastat och tejpat så att helgen kunde avslutas med gipsning av västra gaveln.




Trappan är nu också beställd och bör dyka upp de närmaste veckorna!
Det kanske blir nå´t till slut....


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem