Ny fas

Det känns som vi håller på att komma in i en ny fas. Nu när all glespanel och isolering är klart i taket och ångspärren är på plats är det dags att börja med "innearbeten". Vi slipper gå upp i kylan, utan har behagliga 17 grader att jobba i. Nog för att vi trodde att det skulle bli bättre isolerat men att, utan element på övervåningen, bara ha ca 5 grader lägre än där nere är klart bättre än väntat. Rörmokare kommer på torsdag för att kolla dragning av värmerör, trappan är beställd och efter att Eva skurit bort plasten för fönstren började det (i alla fall i våra ögon) se ut som en riktigt övervåning.



Avfuktaren som syns på bilden har egentligen inte behövts utan bara talat om för oss att det är torrt. På det hela taget är vi klara med alla "måsten" för att klara väder och vind. (Påminn oss inte om plåtslagare, men det är också på gång, hoppas vi)

Utsikterna att vi vi blir klara inom en inte alltför avlägsen framtid känns realistiska och finns inte bara i drömmarna.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem