Mysterium och installationer

I veckan gjorde vi helt klart för rörmokaren som kom på utsatt tid och och hittade rätt i "ormboet" av rör och drog upp rör/slangar till övervåningen.
Tydligen var vi så upptagna av detta, och annat, att vi inte märkte att något var borta. I torsdags lade vi märke till att det var det ovanligt tomt på tomten, taket var borta, utan spår i den nyfallna snön. Hur kunde gått till? Sonen satt dock inne med lite information. Vår blocketläsare hade redan i onsdags hämtat det sista, hur vi kunde missat det på onsdagen är dock fortfarande ett litet mysterium.



Apropå snö, det har ju kommit en del den här vintern. När den första kom var taket oisolerat och snön klabbade fast. När det nu kom mer och understa lagret se´n frös till ökade lavinrisken dramatiskt.



Väldigt mycket hamnade på verandataket så i torsdags var det bara att greppa snöskyffeln och skotta sig fram till verandan och upp på taket för att minska trycket. Uppskattningsvis 10 kubik blev det väl som skyfflades runt.



I helgen blev det att lägga ut golvspån (som flyttats p.g.a. rördragning) igen för att kunna återuppta gipsandet utan risk för snedsteg. Även telefonledningen flyttades till sin rätta dragning så att Micke slipper ha sladd in genom sitt fönster. En provisorisk telefon finns nu också på övervåningen. Vi är ju så konservativa att vi inte riktigt tror på TV-reklamen som säger att "jacken" ska bort, i alla fall inte än...

Så en del har vi gjort även om lördagen gick åt till mässdag hos kund för min del medan Eva utförde en heroisk instats med det eftersatta hushållsarbetet, d.v.s. städning etc.

Men lite förändringar blev alltså installerade för framtiden.




Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem