Händelserik vecka

Eva tog "halvsemester" tre dagar den här veckan för att blanda distansjobb med trädgårdskötsel och hjälpa hantverkare. I början av veckan kom elektrikern och gjorde vårt hus till en schweizerost och skapade konstverk som "Trådar i tak" och "Maskar i väggar och tak".



Lite olyckligt hittade han en (rättare sagt fem) okänd kabel när han tog hål för att dra nytt, så måndagskvällen var en tredjedel av huset strömlöst. Men det var snabbt fixat i tisdags och han kommer tillbaka senare och byter elcentral och kopplar in övervåningen.

I tisdags kom även ett par ventilationskillar som trots viss vånda för takets höjd skapade en ny profil på huset. Det har fått en "hatt" där köksventilatonen mynnar ut, så nu har vi köksfläkt som fungerar igen.



I fredags ringde telefonen och vi fick ordna ett provisoriskt sovrum åt en objuden gäst som var mer än välkommen. Hon fick sova i en blivande klädkammare och fixade frukost gjorde hon själv.



Evas lilla syster skulle flyga till Chile men flyget blev inställt p.g.a. åskmoln. Just det, åskmoln, inte askmoln, en blixt hade träffat planet på väg till Arlanda och behövde dubbelkollas innan det skulle lyfta igen.

Själv har jag jobbat sent ett par kvällar och inte hunnit snickra så mycket på kvällarna. I helgen har det dock kommit upp mer skivor på väggarna och även väggen mellan klädkammare och sovrum har kommit på plats. Den hade fått vänta eftersom det är rakt under den som både el och ventilation kommer upp genom bjälklaget. Och allteftersom ytgipset kommit på plats har Eva spacklat.










Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem