Förberedelser inför taklyftet

Ja, nu har det börjat på allvar, morgonpigga hantverkare var på plats redan klockan tjugo i sju. Nu tog de över rivandet, vilket kändes skönt efter 3 månader eget rivande, men det kändes också konstigt att inte vara den som river och kastar rivningsvirke i högar. Visst röjningsarbete ägnade jag mig åt, som att skotta ner från byggställningen cementkross och lägga de sista tegelstenarna på högen. Håkan rev ner den sista eterniten på gavelspetsarna som jag också senare plockade upp. Håkan fick såga upp bredare plats för stolpen som ska ner som stöd i Annies rum, reglar sitter inte alltid där man vill att de ska vara. 

Tidigare på morgonen fick Håkan åka iväg och hämta fler delar till byggställning, för byggställningsföretaget hade inte byggt upp ställningen enl ritningen som de hade fått, dessutom hade de levererat för många delar av andra bitar. Vilket de kom på förmiddagen och hämtade, för vi behöver platsen till när gamla taket lyfts av.

Det märktes att de tre snickarna hade gjort det här hundratals gånger, de satte genast igång med att riva, först de längsgående takbrädorna för att göra plats för hammarbandet. Sedan revs först ena gaveln och sedan den andra efter lunch. Därefter kom virkesleverans med byggvirke och delar av vårt inredningspaket, så som gipsskivor och golvskivor. Virket var till för att höja upp vägglivet, vilket också blev färdigt idag. Dessutom sågades ett spår upp i vårt f.d. golv upp för att göra plats för stödjärnbalken, som vi tror kommer på plats imorgon.

Innan de åkte hem sattes täckte de vårt hus med presenningar, så övervåningen ser mer ut som ett tält just nu.

För er som inte orkat läsa hit kommer dagen i bilder:







Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem