Äntligen,äntligen klara med takpannorna....

...visst, är vi inte helt, helt färdiga med takpannorna, nu är det ialla fall tätt och vi slipper dra upp presseningar mer. Gårdagen bjöd på ett soligt och jämnt väder, ingen blåst och ingen regn som hindrade oss. Håkan arbetade på förmiddagen på en mässa och åkte sedan ut till skärgården för att dra upp lilla båten och Annie följde med ut för att fotografera (som vanligt :-)och givetvis för att hjälpa till med båten). Micke bar och langade och bar och langade. Jag spikade och bar takpannor och satt på taket och tog mot lass efter lass, totalt 120 langade Micke upp högst upp på taket och 13 nockpannor.

Det som är kvar att göra är, få dit de få takpannor som inte har gått att lägga dit pga en byggställning som inte byggdes upp enligt våra önskemål. Tre-fyra stolpar på byggställningen som är ivägen för att få dit några takpannor. Sedan har vi lite pannor som ska kapas, bl a runt takkuporna. Lite mer läkt ska också spikas upp runt det blivande hålet för skorsten, men det stora tunga jobbet är klart. Två veckor tog det, alltså vi hade 2 hela dagar, 2 halva dagar (avbrott pga av regn och blåst) och några timmar då och då på kvällarna.


Kommentarer
Postat av: Storasyster

Heja brorsan.

Försenat grattis till svägerskan som antagligen fick tillbringa dagen med att lyfta takpannor eller nåt annat kul.



Jag är hur som helst jätteimpad av det ni gör - mitt kök ska vi tala om en annan gång ;-)

2009-10-13 @ 15:52:48

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem