Veckan som gått

Datorn har knappt varit igång under veckan, så någon bloggning har det inte blivit.
Det finns annat att göra - bygga hus t.ex.
I onsdags var det uppehåll (nåja) och Eva hade det lugnt på jobbet och längtade hem till isoleringsbalarna, så hon åkte hem. Måste säga att jag blev rätt imponerad när jag kom hem. Större delen av entrésidan isolerad inklusive ett par kompletterande reglar och borttagning av gammalt ventilationsrör, samt att isoleringen på vinden nu bytt sida så att vi kommer åt att isolera söderväggen.

Vägg före isolering men med reglar på plats.


Vägg efter isolering
(Jodå vindduken var också på plats när jag kom hem, men den är inte så fotogenisk)


Lördag - SOL!!!!
Upp tidigt och fortsätta panelandet på framsidan. Lite "z-brädor" och annat i takfoten kom också upp. Precis innan vi skulle åka och förbereda farfars försenade 88-års dag kom vi fram till gaveln. Det går fort när hela brädor ska upp, tiden rinner dock iväg lite när man håller på runt fönster och annat finlir.


Ni kommer väl ihåg hur det såg ut förr?


OK, det är lite annan årstid på bilden, men skillnaden syns nog ändå.

Idag började det med hyggligt väder, men november är ju november....Precis när vi kommit igång med panel på entréväggen började det regna. Så det var bara att slita fram presenningen igen och den här gången blev det verkligen trångt därunder. Inte så roligt, i synnerhet inte som det var extrafix vid ventilationsrören, "z-brädorna" i "midjan" och överbleck måste monteras innan panelen skulle upp. När de sista bädorna skulle på plats var det tillfälligt uppehåll och vi kunde köra utan presenning. Skönt med bara ett litet fönster att plasta.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem