Varggrop och Tältprojekt

Deb här veckan har fortsatt med isolering på övervåningen, där vi också satt igen vår "varggrop", hålet till trappan. En liten öppning har vi kvar så att vi kan komma upp och ner, men vi byggde igen delen som bara varit masonit och isolering vilket varit rätt riskabelt. Det har varit svårt att se och risk har funnits att trampa igenom.


På torsdagen var det hyggligt väder och Eva hade möjlighet att ta ledigt från jobbet. Då kom isoleringen upp på söderväggen som nu är nästan färdigisolerad. Bara hålet för stålregegeln ska muras igen. Dessutom blev täckningen vid verandataket förbättrad och lite annat.


Lördagen hade vi bestämt oss för att sätta panel på västra gaveln.När vi kom ut så regnade det som vanligt och vi var glada för presenningen som Eva förberett på torsdagen.



Midja och överbleck (vilket var ett pyssel och tog tid) kom upp till halva väggen och vi hann nästan lika långt med panelbrädorna. Vi låter tältet sitta kvar till imorgon, fast det slutat regna, och hoppas att hinna klart hela väggen.




Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem