Koltrasten

Koltrastparets först bo ramlade ner, men de gillade läget och byggde ett nytt längre in på samma takfot. De är inte alls skygga, utan ställer gärna upp på en bild :-)



Idag på söndag forsatte vändorna till soptippen/återvinningsstationen, åtta släpkärror har vi kört totalt så här långt. Denna dag  var dottern förstalastare av släpkärran och fotograf.



Rivningsarbetet fortsatte också i värmen och vi rev som planerat färdigt hela norrsidan. Nu har vi ett eternithus ut mot gatan. När sista teglet kom ner fortsatte sonen, på sista sidan av huset, våran östra gavel. Här har förr-förr-förra  ägarna struntat i isoleringen. Vilket gör att vi inte kommer ha någon kliande gullfiber att ta bort när teglet är nere, vad skönt tänkte jag , där jag stod som bäst och packade gullfiber i plastsäckar. Nu visar det sig att det är mycket svårare att få ner tegel, när det inte finns någon sviktande isolering bakom, så då kanske jag föredrar lite kliande, för det är inte långt till duschen. Ny vecka och nya tag imorgon, med den östra väggen.



Det som har hänt invändigt, är att vi har flyttat ner och fått ett provisoriskt sovrum på vår verandra. Ett ytterligare steg med att tömma övervåningen, alltså. Redan tidigare, för flera veckor sedan, tömdes krypvindarna och hallen, strax innan vi rev garderobväggen, den där regniga helgen, som vi snart inte minns.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem