Första rivningsdagen


Efter en och en halv timme


Två timmar


Tre timmar


Äntligen igång! Får ju börja med ett arbete som ger utlopp för aggression och ilska, trodde vi ja. Att få ned fasadteglet har än så länge gått förvånansvärt lätt, gäller bara att passa så att det inte far in något i ett fönster. Ett tips är att kofot istället för huggmejsel är att föredra, både för att få bort fogbruk och för själva nedrivningen.

Kommentarer
Postat av: Fotograf Annie

Oj, vilken tur att jag inte tittade ut på baksidan när jag kom hem, för då skulle jag ha fått en chock...

2009-06-13 @ 16:37:35
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: Sofi

Hej

Vi ska ta ned vårat fasadtegel (två gavlar) i sommar. Undrar just hur vi ska transportera bort det till tippen. Hur gjorde ni? Blev det många vändor?

Tacksam för svar!

Sofi

2011-05-11 @ 20:33:19
Postat av: Håkan

Kul att du hittade vår blogg, Vårt hus är ca 13 x 8 m och vi tog bort på gavlarna, hela framsidan och liten del av baksidan, det blev 14 släp till tippen. Om du inte såg det på bloggen så står det lite mer om det på "julisidan" http://taklyftet.blogg.se/2009/july/ . Tänk bara på att tegel är rätt tungt så det det går inte att ta så mycket man vill åt gången, det blir lätt överlast. ca ett och ett halvt lager (ca 500 kg) var lagom för vårt släp, men det beror ju också vilken sorts tegel man har.



Ett annat tips är att lägga ut det på Blocket för kanske 1(!) kr släpet. Vi gjorde det inte med fasadteglet men med en hel del annat av rivningsmaterialet. Man blir förvånad vad folk vill hämta så man själv slipper besväret...

2011-05-11 @ 22:28:10
URL: http://taklyftet.blogg.se/

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem