Farbror Melker-upplevelse

När det väl börjat svalna på kvällarna har vi forstsatt med huset men inte klarat att sluta innan klockan runnit iväg så det blivit för sent att sätta sig och skriva. Å andra sidan har det väl inte hänt något extraordinärt så de sista dagarna hamnar nu i sammandrag. Det mest spännande var väl att det började surra runt huvudet i tisdags när jag stod på stegen. Som tur var, var det inte getingar, som på Saltkråkan, utan humlor som väl tyvärr får hitta ett nytt hem. Dessutom har vi ett koltrastpar som tycker den nedrivna takfoten på söderväggen är inressant för årets tredje (?) bobygge, hoppas vi inte stör dem för mycket.

Annars har det varit fortsatt rivning av västra gaveln som nu är fri från tegel och eternit. En del takpanel inomhus har också råkat ut för Eva. Så ikväll har vi unnat oss en god middag och semester från rivningsarbetet. Imorgon blir det att köra tegel och murbruk till tippen. Inget man längtar till när det ska bli 25-30 grader, men känns nog bra när det är gjort.
Envis humla som börjar få svårt att hitta hem


Stilstudie från ovan


Astronaut på farligt uppdrag


Rensad västergavel

Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem