Vändpunkt

Idag kom alltså första virkeslasset som just nu ligger tryggt under presenning. Imorgon kommer snickare och ska börja sätta reglar. Till det vill de ha en byggställning, vilket är lätt att förstå eftersom stegar sällan kan stå lika stadigt och behöver flyttas hela tiden. Vi funderade på att hyra men kom fram till att det förmodligen är mer ekonomiskt att köpa och se´n sälja på Blocket.  Ska ställningen finnas på plats hela tiden under fasadarbeten som förstärkning, hängrännor och målning blir det ett antal sköna tusenlappar för nå´t som bara används lite då och då. Man får räkna med ca 100.- per dag i hyra så alternativet är att frakta fram och tillbaka allteftersom arbetet fortskrider, men det blir ändå några tusenlappar i hyra och vi fick tag på en bra ställning för 3 500.- +ev. hjul.

Men nu när detta är på plats känns det definitivt att vändpunkten är nådd.



För övrigt är radiatorerna som satt på övervåning numera förpassade till avdelningen för metallskrot. En tur till tippen och lite annat har också hört till dagens höjdpunkter.

Kommentarer
Postat av: Storasysterav familjen

Hej från dansbanan.

Vi ser att du jobbar. :P :) Ser finfint ut :)

Kramar!

2009-07-29 @ 18:19:42

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem