Oförutsedda händelser

Det har ju gått ett par da´r se´n sist, men vi har inte varit helt overksamma. Visserligen var vi ute i skärgården i helgen, men det har blivit lite kvällsjobb och hela dagen igår. En liten överraskning kom redan i torsdags då bilen slocknade, Bränslepumpen på V70 flexifuel har uppenbarligen likheter med oss människor, går inte bra att gå på sprit i högsommarvärme. Men lånebilen passar ju vårt projekt ännu bättre. 


Nu är, i princip, allt nedtaget tegel och murbruk kört till tippen. Även sovrummet har fått sig en duvning till efter att vi tömt övervåningen helt (förutom badrummet). Detta har bl.a. inneburit att vi inte kommit åt internet förrän idag igen. Det tar lite tid att flytta teleledningar etc.



Idag har det varit besök från http://takvaningar.se/ för mätning för konstruktionsritningarna, hittills har vi ju bara haft bygglovshandlingarna, som jag kom på att de har vi ju inte visat förr.



I samband med detta konstaterade vi också, som vi misstänkt ett tag, att det fanns två "grunder", en ursprunglig och en som gjutits i samband med att teglet kom upp. Det kan ju tyckas vara stadigt och bra men det var ju inte så roligt att den yttre är lite högre än betongplattan innanför. Så det blir till att bila för att få in förstärkningsreglarna. Ytterligare ett bevis på att det är bra att ha börjat i god tid.


Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem