Kalldusch, eternit och elkablar

Dagen började med en kalldusch, på grund av stök och bök på utsidan igår. Givaren till vårt värmesystem hade fått sig en törn och gått sönder. Fast vi har varit försiktiga, så hade ett kontaktdon lossnat, käre maken fick ägna lång tid på förmiddagen att hitta felet och att löda fast kontaktdonet igen.

På eftermiddagen drog Håkan ut de sista spikarna och tog bort den sista eterniten, som nu är ett minne blott. Nu återstår det att vid några få tillfällen att dra på sig rymddräkten för att köra bort all eternit, men det återkommer vi till...



Jag ägnade denna strålande soliga dag att vara på vår allt mer rivna övervåning (numera vind), för att skruva ner sista lamporna, väggkontaker och eluttag. Dagens viktigaste tips, dra ur proppen, vilket jag gjorde redan dagen innan. Sedan satt och kröp jag på krypvinden och drog bort elkablar och skruvade bort diverse kontakter och lampor. En hel hink blev full, med allt jox. Svettigt och varmt, värmen hjälpte jag till med att skapa med att ha en bygglampa som sällskap, plus en radio, tråkigt jobb och då hjälper det att sjunga lite :-)

Lunchpaus i trädgården, med lite meditation, (försöker ta lite stunder då och då varje dag) viktigt att vila ögonen på någon som är vackrare än all bråte.
Varsågod, för era ögon också ;-)






Sedan blev det kväll och vi plastade in vårt hus, som 'Mat-Tina' , så att huset ska hålla sig fräscht.



Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem