Familjehelg och världshistoria

Det enda vi varit dåliga med att göra de senaste dagarna är att blogga. Samtidigt är vi i ett läge där det inte händer så mycket nytt utan det är mest att göra färdigt de påbörjade momenten och köra bråte (hittills 29 turer till tippen). Men här följer ett litet bildgalleri över det som hänt i helgen:


Jag har fortsatt med att "jacka" ur fack för förstärkningsreglarna. Nu på entrégaveln där det blir lite besvärligare eftersom det inte finns någon överliggare, men det hoppas vi löser sig nästa gång snickarna kommer.


Eva som fortsatt sitt städande (helt underbart att det görs efterhand) upptäckte också ett nytt användningsområde för byggställningen,....

...stadigare äppelplockarstege får man leta efter. Så vi fick nygjord äppelkräm till lunch, mums.


Micke drog på sig skyddsutrustning och har fått det mesta som var kvar av väggarna. De kunde  inte tas bort innan vattenradiatorerna var borta. Han har ju lite styrka så väggblocken han tog loss blev rätt tunga. När Eva, med grannen som sympatisk men skadeglad åskådare, skulle trycka ut ett stycke vägg genom (f.d) badrumsfönstret....

...hände vårt hittills andra missöde (det första var när givaren till pannan pajade) Det är bara att konstatera att förstukvisten inte tål vad som helst. Men blir missödena inte större än så kan man lätt leva med dem.


En syrén måste bort och de andra minska i omfång för att kranbilen ska komma åt. Annie flängde upp  och tog ner belysning och med sågen i högsta hugg hamnade en syren på släpet som blir släptur nr 30.



"Världshistoria då?", tänker ni... Jo, när Eva frigjorde värmerören på vinden från isolering var de också lindade med tidningar. Ur Expressen från den 6 november 1957 visar vi följande:

Lajka var alltså ute och flög och Ingo laddade för match, samtidigt som Björn Borgs tränare "Labbe" Bergelin misstänktes fått fördelar i en match.

Se´n blev det kväll och Eva betraktade det välordnade kaoset






Kommentarer
Postat av: Fotograf Annie

När kommer varmvattnet tillbaka?

2009-08-17 @ 09:13:58
URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
Postat av: AnnaKK

Hej!



Jo, jag smög ju in här i morse via tips från Annie - och det var ju rätt snålt av mej att inte lämna en kommentar redan då... Men jag gör det nu istället! :-)



Som sagt var, jag är helt imponerad av vad ni håller på med! Hur mycket jobb det faktiskt är kan man nog inte som utomstående ens föreställa sej, men att det är MYCKET förstår jag ju. Och att ni gör det mesta själva dessutom...! WOW!!! Det skulle verkligen inte vem som helst ge sej på! :-)



Givetvis ska jag kika in här igen när det är dags för lyftet, och det ska bli väldigt spännande att se hur huset ser ut sen när både nya våningen/taket och nya brädfodringen är på plats!



Önskar er all lycka till!!! :-)



Hälsningar



AnnaKK

2009-08-18 @ 12:48:05
URL: http://handerblandander.blogg.se/
Postat av: Svar från Håkan

Annie:

Du står ju och duschar nu, varför klaga?

Anna KK:

Lite knäppa är vi kanske...För övrigt: Snålt? Du är den första "utomstående" som kommenterat.

2009-08-18 @ 19:53:12

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem