Bockat

Nu har vi kunnat bocka av ett antal delmoment, vilket känns väldigt skönt eftersom det inte är så långt kvar till lyftet. En annan bockning var av vattenrören som nu är helt ur vägen för den nya våningen. Annat vi fått klart i helgen är övrig VVS, alla innerväggar är borta, alla elkablar borta.


Det kan se ut som vi är lite sena med skorsten och antenn men det har vi beslutat skjuta lite på tills vi har fått upp stora byggställningen, som bör komma upp om en dryg vecka. Även Annies (och Mickes) fönster, men det skulle varit klart om vi börjat förstärkningen från andra hållet. Det blev lite special på entrésidan där det inte fanns någon överliggare. Johans och Martins konstruktion känns betryggande, inte minst för att det märks tydligt att väggen är stabilare bara man stänger dörren.



På sovrumssidan är även det mesta färdigt för nya fönster och förstärkning.



En spännande detalj dök upp när sista innerväggen skulle bort från gaveln. Förutom att en del av väggen bakom gipsskivan med kakel var bortrationaliserad (inga brädor, inga reglar, bara lite isolering, frigolit och ytterpanel) var yttersta takstolen kapad på ett synnerligen annorlunda sätt. Båda detaljerna syns rätt bra på bilden nedan.



Takstolen hänger i stort sett bara i väggbrädorna. Det som ser ut som en stödregel på bilden är bara en klen spikregel som inte har någon bärande funktion.

Kommentarer

- Alla kommentarer granskas innan publicering


Skriv några rader här:

Namn:

Mailadress: (Visas enbart för mig)

Din blogg/hemsida:

Skriv ditt meddelande här:

Kom ihåg mig?          

Trackback

En bildberättelse om hur ett femtiotalshus byter skepnad när den gamla inredda vinden byts ut mot en riktig övervåning.
Vi måste ändå göra något åt fuktproblem på vinden och då passar vi på att göra ett riktigt lyft, i dubbel bemärkelse.
Själva lyftet gjordes i september -09 efter en sommar av rivning och förstärkning. Efter lyftet gör vi fortfarande det mesta själva, mycket jobb, jovisst, men det ger tillfredställelse och vi har knappast några fritidsproblem